Contact

Woord van de beheerder

Buurthuis Ronduit, zoals het nu gelegen is aan de Zweedsestraat is geopend op 2 februari 1985. Het buurthuis heeft altijd een grote sociale functie gehad. Het werd gebruikt voor diverse verengingen, toneelschool, gymzaal en laten we de peuterspeelzaal niet vergeten.

In februari 2017 ben ik gestart als beheerder van dit buurthuis. Ik heb vanaf het begin van mijn beheerderschap het gebruik van het buurthuis hoog in het vaandel gehad. De SKOS (Stichting Kultureel Opbouw Schenkeldijk) was inmiddels opgeheven en daardoor was er al enkele tijd weinig tot niets meer te doen in het buurthuis. Het buurthuis vond ik oudbollig en begreep heel goed waarom mensen wegbleven.

Ik ben toen een gesprek aangegaan met pandbeheerder BRES of we dit mooie buurthuis niet een beetje moderner konden maken. Ik had een plan en dat plan werd toegejuicht. Likje verf deed al wonderen.
Toen in 2018 de sloop van school ingezet was, was ik wel even heel verdrietig. Want hiermee kwam ook een eind aan het contact dat je met ouders bij school had en het makkelijk afspreken. Maar ik heb mijn hoofd omhoog gehouden. We hebben in deze tijd ook nog te maken gehad met vandalisme.
Heel vervelend allemaal, maar het bracht ons wel nieuwe gordijnen in het hele buurhuis waardoor het er nog frisser uit kwam te zien.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en mag ik wel zeggen dat het een succes is geworden. Mijn inspanning met vrijwilligers om mij heen heeft ons gebracht dat het buurthuis levendiger is dan ooit. We hebben 3 vaste huurders, en een bomvolle agenda met verhuur en eigen activiteiten die wijzelf organiseren.
Het buurthuis is een gebouw waar alle leeftijden komen, waar we sociaal zijn met elkaar, we huilen en lachen met elkaar, we drinken een biertje tijdens klaverjas, we bewegen met elkaar een uurtje en vertellen elkaar wat ons bezighoudt. Kortom een gebouw wat niet gemist kan worden.
Schenkeldijk heeft in de afgelopen jaren heel veel moeten verliezen (peuterspeelzaal, school, stembureau) maar ik ben blij dat het buurthuis het middelpunt van ons buurtschap is en hopelijk blijft voor de toekomst. Ik ga ervoor.

Wees altijd welkom en vrij om binnen te wandelen.


Beheerder Kim Sint-Nicolaas

Heeft u een vraag?

Wij komen graag met u in contact.